Heilige Geest & normaal brood

Een heerlijk rustig weekend. De zaterdag zijn we heerlijk rustig begonnen. Vervolgens zijn we voor brunch naar Arise gegaan, een Christelijke lunchroom in de stad en daarna nog even op ons favoriete strandje gezeten. Op zondag hebben we aan blogs gewerkt, want dat was inmiddels weer hard nodig!

Normaal brood❤️

Een interessant thema deze week, ‘Holy Spirit week’ zoals we hier zeggen. Een thema waar zo verschillend mee wordt omgegaan in kerken. Dat maakt ons nieuwsgierig naar hoe er hier op YWAM les over wordt gegeven, YWAM behoort namelijk niet tot een bepaalde kerkelijke denominatie.

Onze spreker deze week was Stephen Castellow, afgestudeerd theoloog en zendeling. De eerste twee dagen heeft hij veel over zijn eigen verhaal verteld, maar ook veel Bijbeluitleg gegeven over het werk van de Heilige Geest en de vele verschijningsvormen van de Geest van God door de Bijbel heen. Ook hebben we gekeken naar de verschillende gaven die de Geest geeft. De krachtgaven, woordgaven en liefdesgaven. Interessant, want voor ons gevoel focussen we vaak op de krachtgaven en hechten we daar meer waarde aan dan aan de anderen, terwijl elke gave van de Geest even belangrijk en waardevol is in de kerk.

De twee dagen gaf Stephen ook nog les, maar gingen we ook praktisch met de Heilige Geest aan de slag. Met elkaar hadden we momenten van aanbidding en gebed. We begonnen met gebed voor iedereen die pijn, een blessure of een ziekte had. Tijdens deze momenten van ministry hebben we twee uitgangspunten; Soms mogen we alles waar we voor bidden van God verwachten en we mogen altijd iets van God verwachten als we tot hem bidden.

De momenten van ministry behoren tot de mooiste en meest bijzondere momenten die we hier tot nu toe gehad hebben. Meerdere mensen ontvingen genezing, ervaarden voor het eerst vergeving in een bepaald gebied van hun leven, leerden de liefde van God op een diepere manier kennen, ontvingen of gaven een profetisch woord of hadden een bijzondere ontmoeting met de Heilige Geest. Gods Geest was voelbaar in de ruimte. Een bijzondere lesweek dus! Het fijne aan deze lesweek was dat Stephen een hele goede balans had tussen het theologische en de ervaring kant van de Heilige Geest. Door zijn ervaringen te delen, maar ook door altijd de bijbel erbij te halen en te kijken wat deze zegt over dit thema.

Vrijdag was anders dan anders, het was namelijk ‘beautification day’. Oftewel, maak de hele campus perfect voor het week waarin we het leven van Loren vieren. Elk hoekje moest schoongemaakt en geveegd worden en al het onkruid moest worden verwijderd. Vanaf vrijdagmiddag tot zondagavond zijn er allerlei activiteiten over de campus en vliegen er zo’n 3500 extra mensen naar het eiland om hierbij aanwezig te zijn. De campus heeft nog nooit zo’n groot evenement georganiseerd als deze. Als studenten stonden we stand-by om hier en daar te helpen met verschillende klusjes.

Surfen met Loren & Jezus

Het hoogtepunt van het weekend was de celebration op zaterdagavond. Verschillende familieleden, geliefden en zijn vrouw Darlene vertelden persoonlijke verhalen. Er werd stilgestaan èn gevierd bij hetgeen Loren heeft bereikt in zijn leven door simpelweg te leven in gehoorzaamheid aan God en door Zijn wil te doen. Super bijzonder om juist in deze periode in Hawaii te zijn.

Sinds Loren is overleden hingen de vlaggen op de flag-plaza halfstok. Op zondagmiddag precies een maand na zijn overlijden gingen we de vlaggen weer hijsen. Een symbool dat we weer vooruit gaan en weer doorgaan met het verspreiden van het evangelie aan iedereen. Wij hadden de eer om ook een vlag te hijsen, Saar had zelfs de Nederlandse vlag🇳🇱😍 Verder hebben we lekker rustig aan gedaan dit weekend om ons voor te bereiden op een nieuwe, drukke week 🙂